Categories
new

Update: CoronaCheck QR code

From 6 November 2021 new precautionary measures to help prevent the spread of the coronavirus will take effect. A visit to Nihon no hanga is only possible upon presenting your CoronaCheck app and a valid ID. Every visitor over the age of 13 has to present the corona entry pass and ID. We follow the guidelines set by the Dutch government, RIVM and the visitor protocol created by the Museumvereniging. For more information see www.rijksoverheid.nl

Following these guidelines we are obligated to ask for a corona entry pass. We will verify this with the QR code in the CoronaCheck-app. At our register we will ask for this QR code and a valid document of identification. Please do not forget to bring your ID. Without a valid QR code and ID we unfortunately cannot grant you access to our museum.

Precautionary measures for museum visits from 6 November 2021

From 6 November 2021 the following new measures will take effect.

 • To visit our museum, a valid corona entry pass (printed or the CoronaCheck app QR code) is required and a valid ID.
 • Keep the necessary documents on you before entering our museum to ensure a smooth entry process.
 • You do not need to wear a facemask in our museum.
 • Stay at home if you have a cold or the flu. If you and your household have not presented any symptoms for 24 hours you are welcome to visit our museum.
 • Please think of others.
 • Please follow any instructions given by our staff.
 • We maintain the right to refuse entry.
 • Do not shake hands. Cough or sneeze in your elbow and use paper tissues.
 • Use the disinfectant gel at our entrance
 • Use contactless payment or pay by card.

If you have any questions concerning your purchased guided tour tickets valid on Friday 12, 19 or 26 November, please do not hesitate to contact us. Refunds are available up to the day before the guided tour and can be submitted directly to Eventbrite.


Vanaf 6 november 2021 zijn de coronamaatregelen aangescherpt. Een bezoek aan Nihon no hanga is alleen mogelijk na controle van de CoronaCheck-app en een geldig identiteitsbewijs. Iedere bezoeker vanaf 13 jaar moet een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs tonen voor een bezoek aan het museum en onze rondleidingen. Wij volgen de richtlijnen van de van de Rijksoverheid, het RIVM en het bezoekersprotocol van de Museumvereniging. Zie www.rijksoverheid.nl voor meer informatie.

In navolging van de richtlijnen zijn wij verplicht te vragen om een coronatoegangsbewijs. Dit controleren wij via de CoronaCheck-app. Voor uw museumbezoek wordt aan de kassa gevraagd naar de QR-code in deze app en een identificatiebewijs. Vergeet deze dus niet mee te nemen naar het museum. Zonder geldige QR-code kunnen wij helaas geen toegang verlenen tot het museum.

Voorzorgsmaatregelen museumbezoek vanaf 6 november 2021

Vanaf 6 november 2021 gelden de volgende coronamaatregelen.

 • Voor een bezoek aan het museum is een Coronatoegangsbewijs (uitgeprint of de QR code in de CoronaCheck-app) en een geldig identiteitsbewijs verplicht.
 • Houd uw benodigde documenten bij de hand al voordat u bij ons binnen bent, dit zorgt voor een goede doorstroom van alle bezoekers.
 • U hoeft bij ons binnen geen mondkapje te dragen.
 • Blijf thuis als u verkouden bent of griep heeft. U bent welkom als u en uw huisgenoten ten minste 24 uur klachtenvrij zijn.
 • Houd rekening met elkaar.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van het personeel.
 • Wij behouden ons het recht om bezoekers te weigeren.
 • Schud geen handen; hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Maak gebruik van de desinfecterende gel bij binnenkomst in het museum.
 • Gelieve contactloos of met pin betalen.

Mocht u vragen hebben over uw reeds gekochte kaarten voor een rondleiding op 12, 19 of 26 november, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt uw ticket via Eventbrite annuleren tot de dag voor de rondleiding.